Civilek

2023.08.23. 21:07

Hatvannégy civil szervezet készül Eger ünnepére

Szeptember 16-án újra bemutatkoznak az egri civil szervezetek a nagyközönségnek Eger Ünnepén. Idén hatvannégy közösség csatlakozik a programsorozathoz.

Barta Katalin

Idén hatvannégy közösség csatlakozott a programhoz

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Gőzerővel készülnek az egri civil közösségek az idén szeptember 16-án immár 28. alkalommal megrendezendő Eger Civil Ünnepe programsorozatra. Szerda délután az Egri Civil Kerekasztal résztvevői arról egyeztettek, miként lehetne minél vonzóbbá tenni a rendezvényt. Mint azt Farkasné Juhász Margittól, a szervezőbizottság vezetőjétől megtudtuk, már bizonyos, hogy hatvannégy civil közösség csatlakozik az ünnephez, hogy bemutatkozzon és népszerűsítse saját tevékenységét. 

A központi helyszín ezúttal is a Kossuth utcai Civil Közösségek Háza és annak udvara lesz, ahol a felállított sátrakban színes programokkal, ismertetőkkel, interaktív játékokkal várják az érdeklődőket délután négy óráig. A cél az, hogy ki-ki érdeklődési köre szerint csatlakozhasson az aktív, cselekvő közösségekhez, s hogy minél többen megéljék az összetartozás élményét egy-egy jó ügy érdekében. 

E napon veszi kezdetét az egriek körében kedvelt Mobilitási hét is, amely főként a környezeti ártalom csökkentése és a fenntarthatóság jegyében zajlik majd egy héten át a megyeszékhely különböző pontjain. Jelenleg a programok finomhangolása zajlik, de az már bizonyos, hogy idén is ezreket mozgatnak meg a tervezett rendezvények.  

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában