Horgászat

2023.08.01. 17:25

Ismét horogra akadt Skazo, a szücsi tó őslakos rekordere

Kicsit fogyott a hal, mióta utoljára kifogták a szücsi tóból.

Molnár Helga

Hatalmas példány akadt horogra

Forrás: Norbert Jákli/Facebook

Jákli Norbert horgász a napokban a Heves vármegyei Szücsi Völgy Tavon töltött öt napot. A horgászatra kimondottan teszt jelleggel készült, így három ízvilágot választott hozzá Kr1ll, Nutcase és Scopex  MTC Baits csalikkal. (Az MTC Baits egy holland csaligyártó cég, mely már a kezdetek óta kristálytiszta elképzelések és irányelvek mentén készíti el termékeit, megfelelve a legmagasabb minőségi követelményeknek is.)

Túrájának utolsó éjszakáján hajnali három órakor érkezett az igazi nagy fogás, miközben az előző napokon több 10-21 kiló közötti hal akadt a horgára.
– Éreztem, hogy nagy hal lesz, de amikor először feljött és megláttam, hogy kivel állok szemben, akkor kikerekedett a szemem. Innentől már nagyon óvatosra vettem a fárasztást, mert nem akartam hibát elkövetni. Közel 35 perces fárasztást követően sikerült megszákolni a halat. A partra kiérve a lebegő mérlegelőbe áthelyezéskor éreztem meg igazán, hogy valaki olyannal van dolgom, amit legmerészebb álmomban sem gondoltam volna – írta egy bejegyzésben.

A töves a hivatalos mérlegeléskor 32,20 kilós pontyot mutatott. Chipjét kiolvasva kiderült, hogy a hal a Skazo névre hallgat, a tó egyik őslakója, tórekorder tőponty. Januárban még 36,05 kilogrammal mérlegelték, azonban az ívás után fogyott egy keveset.

Jákli Norbert azt írta, a videózást és a fotózást követően visszaengedte a halat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában