Komfort

2023.08.09. 12:39

Jó hír a családoknak: új illemhely került a mátrafüredi játszótér mellé

Hamarosan a Bugát Pál térre és a Felsővárosi temetőbe is elhelyez vécékonténert a gyöngyösi önkormányzat.

Szabó István

A tervek szerint kerül majd nyilvános vécé a Bugát Pál térre és a Felsővárosi temetőbe is

Forrás: Gyöngyös önkormányzata

Bővült a nyilvános illemhelyek száma Gyöngyösön, adta hírül a városháza. Közlésük szerint ezúttal a város közigazgatási területéhez tartozó Mátrafüredre, az Öreg néne őzikéje játszótér közelébe helyezett ki egyet az önkormányzat A tervek szerint kerül majd nyilvános vécé a Bugát Pál térre és a Felsővárosi temetőbe is.

A mintegy 7 millió forint önkormányzati forrásból kialakított nyilvános illemhely a mátrafüredi a salakos pálya mellett, az új játszótér közelében található. A patak melletti parkolónál már évek óta működik illemhely, de a nagy sikerű új játszótér miatt a közelben is szükség volt egynek az elhelyezésére. Sokan ugyanis a park mellett bokros területet használták dolguk elvégzésére. Ez a probléma most megoldódott. A vécét úgy alakították ki, hogy kerekesszékkel és babakocsival is könnyen megközelíthető legyen, részletezi a közlemény.

A városháza azt is közölte, hogy az illemhely kedd és vasárnap között 10-tól 18 óráig tart nyitva. A használata jelenleg ingyenes, de amint megérkezik az éremautomata, 200 forint lesz a használati díj, akárcsak a másik konténer esetében, áll a városháza közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában