Ellenőrzés

2023.08.05. 07:30

Katasztrófavédelmi komplex ellenőrzés volt a Mátrai Erőműnél

Mindent rendben találtak.

Molnár Helga

Sikeresen, jó eredményekkel zajlott le a Mátrai Erőműnél a katasztrófavédelmi komplex ellenőrzés – írja az erőmű közösségi oldalán. Az MVM Mátra Energia Zrt. tevékenységéből adódóan számos területen áll kapcsolatban a katasztrófavédelmi hatósággal. Ez az együttműködés az időszakos ellenőrzéseket is magában foglalja.

Nemrég lezajlott komplex ellenőrzés során a Mátrai Erőmű, mint kritikus infrastruktúra biztonsági, védelmi felkészültségének ellenőrzését végezték a hatóságok. Az ellenőrzésen két hatóság vett részt a BM Kritikus infrastruktúra-koordinációs Főosztály és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A hatósági küldötteket fogadta, illetve köszöntötte Vécsi György vezérigazgató, bemutatva a társaságot, jelenlegi tevékenységüket, illetve jövőbeni terveiket, céljaikat.

A komplex ellenőrzésen az erőművet képviselte Janes Zsolt erőmű igazgató és Nyuzó Zoltán főenergetikus koordinálta az ellenőrzés folyamatát. Az ellenőrzés során Társaságunk kritikus infrastruktúra védelemre vonatkozó dokumentációi az előírt követelményeknek megfeleltek, valamint a hatóságok részéről tett javaslatok is beépítésre kerültek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában