Nemzetközi oktatás

2023.08.24. 13:20

Kínai oktatók tanulnak angolul az egri egyetemen

Az egri egyetemen tanulnak angolul a kínai Hubei Egyetem oktatói. A három hónapos kurzus során tantermi és gyakorlati órákon egyaránt részt vesznek.

Hornyák Réka

Egerben tanultak a kínai egyetem oktatói

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem/Facebook

A kínai Hubei Egyetemről érkeztek oktatók az Egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre – olvasható az egyetem Facebook bejegyzésében.

A külföldi oktatók az általános angol és az angol orvosi szaknyelv képzés miatt jöttek városunkba. A nemzetközi képzés három hónapig tart, mialatt a résztvevők teljes körű oktatást kapnak, elméleti és gyakorlati szinten egyaránt. 

– A résztvevők a legjobb helyre érkeztek, hiszen minden adott a sikeres nyelvtanuláshoz, a tapasztalt oktatók és a korszerű infrastrukturális háttér is – fogalmazott a kurzus megnyitóján Geml Johanna, a Nemzetközi Stratégiai és Kapcsolatfejlesztési Osztály osztályvezetője. 

Fontosnak tartják az egri egyetem oktatói, hogy a Kínából érkezett oktatók a tanórai ismeretszerzés mellett kapcsolatokat építsenek ki és megismerjék az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és Eger értékeit. 

– A két intézmény együttműködése révén a résztvevőknek szakmai programot is biztosítanak a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben – árulta el Majorosné Kovács Györgyi, a képzést szervező Idegennyelvi Képző és Szolgáltató Központ vezetője. 

Ez a kurzus kiváló lehetőséget teremt arra, hogy az egyetem kapcsolatrendszere tovább szélesedjen és még több magas színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani a világ minden tájáról érkező hallgatóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában