Kitüntetés

2023.08.20. 16:20

Kitüntették az eredményesen tanuló fiatalokat Halmajugrán

A Tudással Halmajugráért elismerést kapták az idén sikeres érettségi-, illetve szakmai vizsgát tett ifjak.

Szabó István

A sikeresen vizsgázott fiatalokat jutalmazták Halmajugrán

Forrás: Dr. Lakatos Rozália/Facebook

Halmajugra önkormányzatának képviselő-testülete szerdán adta át a Tudással Halmajugráért elnevezésű kitüntetéseit a sikeres érettségi vizsgát, illetve szakmai vizsgát tett diákoknak, tájékoztatta portálunkat dr. Lakatos Rozália polgármester

– Külön öröm volt számunkra, hogy idén négy olyan fiatalt is díjazhattunk, akik országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. Az idén 13 fiatal érettségizett és 3 fiatal tett szakmai vizsgát. Még egyszer gratulálunk nekik – részletezte dr. Lakatos Rozália. 

A polgármester korábban arról beszélt portálunknak, hogy Halmajugrán nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás színvonalának emelésére. Mint mondta, az egyébként jól felszerelt, jó tanárokat foglalkoztató általános iskolába szinte kizárólag roma gyerekek járnak. Dr. Lakatos Rozália egy alapítványi tanodával is segíti a felzárkóztatásukat, a motivációjuk erősítését, mert később, más iskolába kerülve már abból sok nehézségük támad, hogy az otthonitól eltérő kultúrával találkoznak. A tanulmányi lemaradásokkal együtt ez sokak lemorzsolódásához vezet, ami esélytelenné teszi őket a munkaerőpiacon. Az önkormányzat széles körű ösztönzőrendszerrel segíti a középiskolásokat a kollégiumi elhelyezkedésben négyes tanulmányi átlag elérése esetén, de nincs diák, aki valamilyen támogatást ne kapna a tanuláshoz, emelte ki a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában