Hoppá

2023.08.29. 13:30

Kizárta a DK az egri önkormányzati képviselőt, meglepő okokat közöltek

Földvári győző már nem tagja a Demokratikus Koalíció közösségének a párt helyi szervezetének közleménye szerint.

Szabadi Martina Laura

Földvári Győző egy korábbi egri közgyűlésen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Tegnap óta a városi média és a közösségi média különböző felületein több olyan állítás és hír is megjelent, mely azt sugalmazza, hogy a Demokratikus Koalíció mint politikai közösség együttműködött a városvezetés és a helyi Fidesz alkotta képviselő többséggel Eged Renátó megyei Fidelitas-alelnök megválasztásában a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői pozíciójára. Ezeket a vádakat a leghatározottabban visszautasítjuk, ugyanis a városi közgyűlésben korábban összellenzéki színekben képviselői mandátumot nyert Földvári Győző augusztus 25. óta nem tagja a Demokratikus Koalíció közösségének – közölte a DK Eger. Mint írták közleményükben, ennek oka, hogy múlt héten pénteken zárult le az az etikai és tagdíjhátralékos eljárás Földvári Győző ellen, melynek eredményeként a Demokratikus Koalíció azonnali hatállyal kizárta soraiból.

– Földvári Győzővel 2022 óta érdemi kapcsolata közösségünknek nincs, hiszen olyan, a DK szellemiségével és értékrendjével összeegyeztethetetlen „politikai manővereket” hajtott végre az egri politikai életben, melyet közösségünk tolerálni nem tudott. Sem országos, sem városi kérdésekben velünk nem egyeztetett, a közgyűlési szavazások során csupán saját egyéni érdekei mentén nyomott gombot – ahogyan tette ezt például akkor, mikor nem szavazta meg az akkumulátor gyárak kitiltásáról szóló javaslatunkat. Ahogyan teljességgel összeegyeztethetetlen a Demokratikus Koalíció értékrendjével Eged Renátó Fidelitas-alelnök Városgondozás élére történő kinevezése is, melyet Földvári Győző mellett például a magát ellenzékinek hazudó városvezetés minden tagja is megszavazott karöltve Oroján Sándorral és a Fidesszel – írta a DK egri szervezete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában