Szalagon túl

2023.08.17. 13:00

Lassan egy éve nem tudni, mikor javítják meg az egri garzonház balesetveszélyes korlátját

Évek óta rossz állapotban van az ingatlan, tavaly körbe is szalagozták.

Szabadi Martina Laura

Életveszélyesek a korlátok az egri garzonházban

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Lassan egy éve írtunk róla, hogy életveszélyes lehet az egri garzonház függőfolyosóin a korlát. Tavaly ősszel aztán már felirat és szalagozás is hirdette, valóban nem túl biztonságos az építmény. Az Evat tájékoztatása szerint azonban nem történt semmi a balesetveszélyes önkormányzati épülettel, melyet az Evat üzemeltet.

– Az önkormányzatot kötelező (2022. november 16-án kelt) Építésügyi Hatósági, valamint az azt követő novemberi közgyűlési határozatban foglaltak végrehajtása érdekében az EVAT Zrt. lefolytatta a tervező kiválasztására vonatkozó eljárást. Ennek eredményét 2023.02.08-án megküldte az önkormányzatnak. – válaszolta érdeklődésünkre az EVAT.

– Sajnálatosan az EVAT Zrt. ezen megkeresésére azóta sem választ, sem bármely más érdemi intézkedésről szóló tájékoztatást nem kapott az önkormányzattól. Annak ellenére, hogy közben az eredeti, az Építésügyi Hatóság által a javításra kiszabott határidő 2 hónapja letelt. Az EVAT Zrt. által megépíttetett, a közvetlen élet- és balesetveszély elhárítását célzó előtető kivitelezésén kívül más nem történt – közölték.

A fentiekről megkérdeztük az önkormányzatot is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett még válasz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában