Természetjárás

2023.08.16. 10:20

Lélegzetelállító túrára hív az egri Kaptárkő Egyesület szarvasbőgés idején

Az erdő ősszel mutatja legszebb arcát.

Heol.hu

Augusztus végén indul a szarvasbőgés szezonja, úgyhogy szokásunkhoz híven ismét az Ó-Bükkben túrázunk szeptember legelső hétvégéjén - írja honlapján az egri Kaptárkő Egyesület.

Akinek még nem ismerős ez a vidék, az rá fog csodálkozni a mély szurdokvölgyekre, a háborítatlan erdőségekre, az öreg gyümölcsösökre és a hatalmas homokkő sziklafalakra. Aki már járt itt velünk, annak mindez nem lesz új, de a hegység ősszel talán a legszebb arcát mutatja, a színes erdőkkel, a hajnali párával a völgyekben, és a szép őszi napsütéssel a csúcsokon. Hazánk egyetlen homokkő hegyvidéke – itt a szlovák-magyar határ mentén – sokáig el volt zárva a látogatók elől, hiszen északi része a határsávba tartozott. Távol van minden nagyobb várostól, kiesik a fő turistaútvonalakból is, azonban ennek köszönhető háborítatlansága egyedi hangulatot kölcsönöz ennek a csodálatos hegyvidéknek. Kevesen tudják, hogy itt található Magyarország legnagyobb egybefüggő erdősége is, jelzett turistaút pedig alig szeli át a hegyeit… - írja az egyesület.

A túra részleteit a Kaptárkő Egyesület weboldalán lehet megtekinteni. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában