Szaporulat

2023.08.12. 17:30

Már kukucskálnak anyjuk erszényéből a gyöngyösi bébikenguruk

Bennett kenguru kölykök születtek, és most már láthatóak is a látogatók számára.

Heol.hu

Anyukája erszényéből kukucskál a kis kengurubaba

Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

- Az elmúlt hetekben és hónapokban több lakónknál is "járt a gólya", akiket kölyökkel vagy kölykökkel ajándékozott meg! Mindenki szépen cseperedik a gondos szülők óvó jelenlétében, mi pedig szeretnénk nektek bemutatni, miért vagy is inkább kik miatt lesz érdemes kilátogatni hozzánk a nyár maradékán vagy akár kora ősszel. Nem árulunk el azonban mindent egyszerre, szóval figyeljétek posztjaink az elkövetkező napokban is - adta hírül közösségi oldalán a Gyöngyösi Állatkert.

Elárulják azt is, milyen apróságot kell keresnünk, ha az állatkertbe látogatunk. Bennett kenguru zsebibaba: Minden tavasszal, jellemzően márciusban a kengurut tartó állatkertekben megjelennek az erszényből kikandikáló kis fejecskék. Számunkra ez még mindig varázslatos élmény, hiszen tavaly bújt ki nálunk kis kenguru először erszényből, mivel sokáig hím kenguru csapatot tartottunk. A kenguruk szaporodása, utódgondozása nagyon érdekes, hiszen embrionális állapotban korán jönnek világra és azonnal egy hatalmas feladat vár rájuk, elkell jussanak az erszényig. Fejletlenül, valljuk be ez nem semmi teljesítmény! Így a nyár felén túl már erszényen kívül is meglehet csodálni a nálunk született apróságot!

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában