Zarándoklat

2023.08.16. 09:30

Nagyboldogasszony napi búcsú volt Ecséden

Közös zarándoklatot tartottak.

Heol.hu

A Nagyboldogasszony napi búcsú hagyományos módon körmenettel zárult, amely szintén a hitük melletti tanúságtétel

Forrás: Beküldött/Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

Augusztus 13-án került sor az előzetes miserendnek megfelelően a Nagyboldogasszony napi búcsúra az egyházközségek közös zarándoklatának keretében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a közeli települések egyházközségi hívei ellátogattak a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnához a búcsúra – írta portálunknak a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány.

A közös találkozás öröme egyben a hitünk tanúságtétele is, amelyre ma a világnak, hívő közösségeknek nagy szüksége van. Az ünnepi esemény a Szent István király ereklyéjének kihelyezésével és a Mária köszöntővel kezdődött a helyi kántorok előadásában. Majd ezt követte az ünnepi szentmise, melyet Varga József plébániai kormányzó celebrált nagyszámú asszisztenciával és Somodi János nyugalmazott kanonok úr koncelebrálásával. A szentmise szándékai mellett a békéért és a magyar nemzetért ajánlotta fel az atya, homíliájában kiemelte, hogy mindannyian Máriától tanulni jöttünk most ide a Szentkút-völgye Boldogasszony kápolnához, tanulni alázatot és szeretetet – osztották meg élményeiket. 

A megjelenő hívő zarándokok és közösségek, valamint a megjelent érintett családok nagy örömére a szentmise keretében került sor három gyermek megkeresztelésére.
Forrás: Beküldött/Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában