Kikapcsolódás

2023.08.14. 15:51

Nézőcsúcsot hozott az idei Gyöngyöshalászi Falunapok

Több ezres tömeg énekelte végig Fenyő Miklós koncertjét.

Szabó István

Fenyő Miklós koncertjén is rengetegen buliztak

Forrás: Gyöngyöshalász Községi Önkormányzat

Péntektől vasárnapig tartott az idei Gyöngyöshalászi Falunapok, amely nézőcsúcsot hozott. Pásztor János polgármester arról számolt be, hogy több ezer ember vett részt a hétvégi rendezvényeken.

Pénteken könyvbemutatóval indult a programdömping: a Gyöngyöshalászi családok II. című könyvét mutatta be népes és érdeklődő közönség előtt dr. Harmat Mária nyugalmazott főiskolai tanár a művelődési házban. Este idén is sokan látogattak ki a rendezvénytéri retrómoziba, ahol a Hamis a baba című magyar filmet vetítették, részletezte a polgármester.

– Szombaton vendégünk volt Szabó Zsolt országgyűlési képviselő. A honatya, valamint Erőss Róbert, az Erőss Út Kft. vezetője, illetve jómagam átadtuk a forgalomnak az új, fedett vízelvezető árokkal rendelkező parkolót. A délelőtt folyamán változatos programokkal és főzőversennyel vártuk a vendégeket. Ez utóbbit az Új Utakon Gyöngyöshalászért Egyesület csapata nyerte meg. Posztumusz díszpolgári címet kapott Szabó Gyula, a Gyöngyöshalász Sportegyesület egykori elnöke. A harminc éves Gyöngyöshalászi Népdalkör munkáját emléklappal és százezer forinttal jutalmazta az önkormányzat – sorolta Pásztor János.

Szombaton a Rendezvénytéren fellépett többet között a BAB társulat, Fitt Kriszti tánccsoportja, a Mard-El 25 kutyatanoda, a Gyöngyösbokréta Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Leblanc Győző operaénekes, Ress Hajnalka énekesnő. Este több ezres tömeg énekelte végig Fenyő Miklós koncertjét. Tűzijáték és utcabál zárta a napot.

Vasárnap a művelődési házban népzenei- és néptáncfesztivál zárta a három napos rendezvénysorozatot Gyöngyöshalászon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában