Üzenet érkezett

2023.08.18. 13:55

Palackpostát fogtak Sarudnál - megkönnyezték a benne lévő levél szavait

Barátaival hajózott a nő, aki megtalálta Sarudnál a Tiszaújvárosban „feladott” üzenetet.

Heol.hu

Manapság az egyre gyorsabb, hatékonyabb üzenetküldésre törekszünk, de egy tiszaújvárosi kislány számára nem a gyorsaság volt a fontos. A Metropol cikke szerint még július 1-jén vízbe dobott egy rózsaszín strasszkövekkel kirakott palackot a Tiszán. Az üveg, ami Tiszaújvárosnál indult az útjára, másfél hónapig hánykolódott a folyón, mire Sarudnál kifogták.

- Lívia teljesen odáig volt az ötletért. Nyárra összeállítottunk egy bakancslistát, amit szerettünk volna teljesíteni; abban volt, hogy úsztassunk hajót, és én felvetettem, hogy mi lenne, ha helyette feladnánk egy palackpostát. Lívia teljesen odáig volt az ötletért – emlékezett vissza a Metropolnak a kislány anyukája, Csontos-Gőcze Fruzsina. Miután vízre bocsátották az üveget, Lívia folyamatosan azt kérdezte anyukájától, hogy vajon megtalálják-e.

palackposta, tisza, kislány, Tiszaújváros, Sarud
Lívia izgatottan várta, hogy valaki megtalálja-e a palackpostáját
Forrás: Metropol

- A palackba olyasmit szerettünk volna beletenni, amit ő saját kezűleg el tud készíteni – mondta az anyuka. Lívia rajzolás és karkötőfűzés között vacillált, végül az utóbbit készítette el.

- A levelet én segítettem neki megírni, de a nevét, és azt, hogy 6 éves, ő írta rá. Végül körbetekertük egy rózsaszín szalaggal, és a kislányom teleragasztgatta rózsaszín strasszkövekkel – idézte fel az édesanya a Metropolnak.

palackposta, tisza, kislány, Tiszaújváros, Sarud
Ezt a levelet írt a 6 éves Lívia, és bízta a Tisza hullámaira
Forrás: Metropol

A palackposta másfél hónapig hánykolódott a folyón, Lívia csaknem teljesen lemondott arról, hogy valaki megtalálja az üzenetét, mire érkezett a jó hír - fogalmaz a Metropol.

- Pont a játszótéren ültünk, mikor megtudtuk a jó hírt – mondta Fruzsina, aki egy Facebook-csoportból értesült róla, hogy megtalálták az üveget.

A megtaláló hölgy, Kiss Szilvia a barátaival hajózott a Tiszán, Tiszafüred és Sarud között, amikor kiszúrták a palackot - írja a Metropool.

palackposta, tisza, kislány, Tiszaújváros, Sarud
Szilvia meghatódva olvasta a kislány szavait, miután kiszedték a palackot a vízből Sarudnál
Forrás: Metropol

- Épp egy csatornán haladtunk át lassan, és ahogy baloldalra néztem, ott úszott a palackposta. Egyből felkiáltottam, 

Várjatok, ott van egy palackposta!

- Visszafordultunk, és kiszedtük a vízből. Nagyon megörültem, mondhatni ujjongtam, mint egy kislány. Összetörtük az üveget, hogy ki tudjuk venni belőle a tartalmát; ahogy felolvastam a levelet, majdnem elsírtam magam, annyira meghatódtam – emlékezett vissza lapunknak Szilvia, aki a kézzel készített kedves ajándékért cserébe karkötőkészítő szettet fog ajándékozni a kislánynak - írja a Metropol.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában