Buli

2023.08.23. 11:00

Pincefesztivál: finom borok, ételek és fagylaltok éjszakája Szűcsiben

Szűcsiben újabb sikeres rendezvényen erősíthették a közösségi életet a helyiek. Az önkormányzat pincesori vacsoraestet szervezett.

Tari Ottó

A családok kikapcsolódhattak, a baráti társaságok beszélgethettek és mulathattak

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Kellemes nyáresti időben eltöltött közösségi eseményen vehettek részt a szűcsiek, aki szép számban vettek részt az augusztus 20-i pincesori zenés vacsoraesten. A jó hangulathoz hozzájárultak a finom helyi borok, továbbá a „Fagylaltok éjszakája” elnevezésű program, amely így a felnőttek mellett gyerekek számára is garantálta a kellemes időtöltést – természetesen nem éjszaka, hanem a számukra is megfelelő időpontban.

A családok kikapcsolódhattak, a baráti társaságok beszélgethettek és mulathattak. Az eseményre Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is ellátogatott, s elismerően szólt az összefogásról, amellyel a rendezvény létrejött. Mint fogalmazott, fontosnak tartja, hogy az önkormányzat fejleszti a Pincesort, amely az egyik legfontosabb turisztikai értéke a településnek.

Volt akik egy finom pohár borral koccintottak
Volt akik egy finom pohár borral koccintottak
Forrás: Tari Ottó

Ezt követően a politikus és Hordósné Kovács Krisztina polgármester átadták „Az én falum” című, az általános iskolás gyermekek számára meghirdetett fotópályázat díjazottjainak az ajándékokat. A fényképek közül a legszebbek az egyik nagyobb helyi kereskedelmi egység falait díszítik majd.

Míg mások a fagylaltot választották
Míg mások a fagylaltot választották 
Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Az egyöntetű megítélés szerint remek hangulatban lezajlott eseményhez nagyon sokan járultak hozzá adományaikkal, munkájukkal. Mindenekelőtt azon pincetulajdonosok és borászok, akik csatlakoztak „Nyitott Pincék” elnevezésű programhoz, lelkesen és szívélyes vendégszeretettel nyitották ki pincéjüket a rendezvény látogatói előtt, finom nedűkkel és frissen sütött harapnivalókkal kínálva a megjelenteket. Részvételükkel hozzájárultak a több száz éves Pincesor népszerűsítéséhez, a település közösségi életének fellendítéséhez és Szűcsi hírnevének erősítéséhez. Köszönet illeti a óvodai konyha dolgozóinak a munkáját, Puskás Károlyné Rozika néni és Hordós Mátyásné tevékenységét: finom pincepörköltjüket csaknem háromszáz főre készítették. A hangulatos muzsikát Forgács László és Demeter P. biztosították. Kijár az elismerés a szponzor cégeknek, az Együtt Szűcsiért Egyesületnek, számos vállalkozónak és a polgárőrségnek is.

A szervezők remélik, hogy a közelgő szüreti fesztivál is hasonló sikerrel zárul majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában