Sok a program

2023.08.29. 14:39

Sportválasztó napot és Civil Véradást is szervez az Egri Norma Alapítvány

Sajtóreggelit tartott kedden az Egri Norma Alapítvány. Arról beszéltek, milyen eseményeket szerveznek a közeljövőben.

Fekete-Vadászi Erika

Somogyi Mónika (balra) és Asztalos Gabriella a sajtóreggelin

Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

Eseménydús időszak van az Egri Norma Alapítványnál, több programot is rendeznek mostanában, közölték. 

Az egyik a szombati, szeptember másodikai Mozdulj, válassz sportot Egerben! esemény, melyet tizedik alkalommal tartanak meg. Az Agria Park udvara ad helyszínt a sportválasztó napnak, 15 és 19 óra között várják a díszkertben az érdeklődőket. 

– Egy időben, egy helyen több mint húsz sportegyesület mutatkozik be szombaton. Egy szerencsekerekes játék is kapcsolódik a naphoz. Ha 21 helyszínből tízet meglátogatnak a gyerekek és pecsétet gyűjtenek, akkor forgathat a keréken, és izgalmas nyeremények várnak rájuk. Ezzel még inkább motiváltabbá válnak, hogy kipróbálják az egyes sportágakat –mondta Somogyi Mónika, az Egri Norma Alapítvány szakmai vezetője. 

Lesznek többek között majorettek, hastáncosok, valamint a küzdősportokkal, a jógával és a jégkoronggal is megismerkedhetnek az érdeklődők. Nem csak gyerekeknek kínálnak választási lehetőséget, lesz például babakocsi fittness is az anyukáknak.

Újra szerveznek civil véradást is, ezúttal két helyszínen. Gyöngyösön a Bugát Pál Kórházban szeptember 6-án 10-tól 16 óráig várják a véradókat, Egerben pedig szeptember 15-én a Líceumban 10 és 15 óra között. Apróbb ajándékokkal igyekeznek meghálálni a segítségnyújtást. 

– Szeptember 13-án 13 órától tájékoztató rendezvényt szervezünk a vármegyeházán, a Barkóczy teremben. Az előadást a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának munkatársai tartják. A civil szektor számára a legfontosabb pályázati forrást a Nemzeti Együttműködési Alap biztosítja. Idén is kiírják a pályázatot, s ezzel kapcsolatban hasznos információkkal szolgálnak, szó esik majd például a beadási feltételekről – részletezte Somogyi Mónika. Arról is beszélt, hogy az alapítványuk üzemeltet egy „Egyszülős klubot”, mely iskolakezdési támogatást biztosít a budapesti központ támogatásával. 

Az egyesület szakmai vezetőjének szavaiból kiderült, az Egyszülős Kártyát  igénylő egyedülálló anyukáknak és apukáknak jelenthet nagy segítséget ez a csomag, melyeket szeptember elsején vehetnek át. Egyebek között iskolatáskát, tolltartót és számológépet kapnak a gyerekek. 

A sajtóreggelit a Városi Civil Alap támogatásával nyert Tégy jót és beszélj róla! pályázatból valósították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában