Hapci

2023.08.23. 14:40

Tovább romlott a pollenhelyzet Hevesben

A csapadékmentes idő nem kedvez az allergiásoknak, tovább romlott a pollenhelyzet Heves vármegyében, derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrisebb adataiból.

Fekete-Vadászi Erika

Továbbra sem kedvező a pollenhelyzet szűkebb hazánkban, sőt, egyre nagyobb területre adták ki a nagyon magas kategóriába tartozó figyelmeztetést, derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adataiból.

Heves vármegye nagy részén első és másodfokú riasztás van érvényben a pollenkoncentráció terjedésére vonatkozóan, vagyis a magas és a nagyon magas kategóriába tartoznak a településeink. 

Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a gyöngyösi háziorvos, Dr. Mangó Gabriella is megerősítette, hogy elindult az allergiaszezon, és megosztott néhány tippet, hogy mire érdemes odafigyelnie a parlagfűre érzékenyeknek, s hogyan enyhíthetik a tüneteiket. A pollenhelyzet romlására tekintettel érdemes megfontolni a szakember szavait, miszerint vény nélküli és receptre felírható készítményekkel is csökkenthetők a panaszok, valamint a magaslati levegő is jótékony hatással van, és az étkezésre is oda kell figyelni, ugyanis a parlagfű pollenjével érintkező zöldség vagy gyümölcs is okozhat problémákat. Emellett a keresztallergiával is tisztában kell lenni, hiszen például a cukkini vagy banán is  fokozhatja a tüneteket, így érdemes lecsökkenteni vagy kerülni ezeknek a fogyasztását az érzékenyeknél. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában