Önkéntesség

2023.08.18. 08:30

Újra önkéntesek takarították el mások szemetét Gyöngyösön

Megint az északnyugati városrész, a Duranda térsége szorult takarításra.

Szabó István

Az önkéntes szemétszedés-sorozat júliusi alkalmán is sokan szorgoskodtak

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Újra önkéntes szemétszedést szervezett Gyöngyös önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület szerdán. A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló komplex program Gyöngyös városában elnevezésű projekten belül. Aradi Mária, a CLLD – Community-Led Local Development, azaz a közösségi szinten irányított helyi fejlesztés – munkaszervezeti vezetője, a szemétszedés szervezője arról beszélt portálunknak, hogy ez alkalommal is Gyöngyös északnyugati városrésze, benne a Duránda volt az akció helyszíne.

– A menetrend ugyanaz volt, mint az akciónk július 19-i első alkalmán, tehát volt egy délelőtti és egy délutáni gyűjtés is. Délelőtt 9, a délutáni órákban pedig 13 gyerek mellett mindkét időpontban 7-7 felnőtt vállalta önként, hogy tisztábbá teszi a városunkat – részletezte Aradi Mária. 

A munkaszervezeti vezető már a júliusi alkalmon elmondta portálunknak, hogy az akció célja kettős. 

– Egyrészt az, hogy szedjünk össze annyi lakossági hulladékot az utcáról, amennyit csak lehetséges, s az önkéntes megmozdulással közösen varázsoljuk tisztábbá a környezetünket. Másrészt, mivel a nagyobb gyerekeket is hívtuk, velük egyfajta preventív célú beszélgetést is kezdeményeztünk. Szeretnénk, ha ráébrednének, közel se lesz annyi szemét az utcán, ha nem dobálják el. Szeretnénk láttatni velük, hogy menő dolog a Földért tenni valamit. Évente többször is szeretnénk megszervezni az önkéntes szemétszedést, augusztus 16-án már biztosan újra lesz – részletezte korábban Aradi Mária.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában