Program

2023.08.22. 18:05

Vadász gyermeknap Hatvanban: eloszlatnák a tevékenység negatív megítélését

Hatvanban idén is lesz vadász-gyereknap. A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban koncerteken is szórakozhatnak az érdeklődők.

Tari Ottó

Újabb programmal készülnek a Vadászati Múzeumban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Gyermeknapot tartanak szeptember 2-án, szombaton a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban. Az eseményen a kicsik interaktív bűvészműsorban vehetnek részt, vadászkutyákkal ismerkedhetnek, s bemutatkozik a Hortobágyi Madárkórház is. Lakatos Anna, az intézmény igazgatóhelyettese közölte: igyekeztek olyan programokat összeállítani, melyek szórakoztatók és ismeretterjesztők is egyben.

– A vadászatnak esetenként negatív megítélése; szeretnénk mindenki számára információt nyújtani erről a tevékenységről, s bízunk benne, hogy a vendégeink pozitív szemlélettel térnek haza, miután rendezvényünkön jobban megismerik a vadgazdálkodást – emelte ki.

A program keretében különböző tematikájú standoknál ismerkedhetnek a gyerekek a vadászattal, de a népi mesterségekről is többet tudhatnak meg. Mindezek mellett lesz arcfestés, csillámtetoválás és büfésarok is. A kerti programok délután is folytatódnak, ugyanis a madársuli előadásán vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvényen fellépnek a Nagymarosi Ütősök, Juhász Anikó dog dancing bemutatót tart, s az esemény a Csimota zenekar koncertjével zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában