Ünnepség

2023.09.16. 15:45

50 éve van egy jó csapat Kiskörén

1973. január elsején alakult meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége.

Molnár Helga

Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnöke

Forrás: www.kotivizig.hu

- A Kiskörei Szakaszmérnökség kirakatban él, lényegében állandó III. fokban van, fogalmazott Fejes Lőrinc szeptember 8-án, a kiskörei strandon megtartott jubileumi szakaszmérnökségi napon – írja a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság honlapján.

A szakaszmérnök beszédében kitért arra, hogy 1973. január elsején alakult meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége az újonnan épült vízlépcső, a tározó és abból kiinduló öntözőrendszerek üzemeltetésére. Visszaemlékezésében felidézte a nagy elődök tevékenységét, amikor szinte mindent ki kellett találni az ország legnagyobb vízgazdálkodási létesítményének működtetésével kapcsolatban. Ezért az innováció, a leleményesség mindig is a csapat egyik fő sajátossága volt. Több technológiát a kisköreiek alkalmaztak először az országban, példaként a truxort és a betonpaplant említette Fejes Lőrinc.   

Hajdanán kétszázhoz közelített a dolgozók száma, de napjainkban is 129 főt foglalkoztat a szakaszmérnökség, ezzel - a létszámát tekintve - az ország legnagyobb vízügyes szakaszmérnöksége.
– Volt és van egy jó csapat – mondta Fejes Lőrinc, utalva a generációk példaszerű együttműködésére, s köszönetet mondott a dolgozóknak munkájukért.

A szakaszmérnök ezt követően elismeréseket adott át az arra érdemeseknek. A jól sikerült pörköltet házi sütemények garmadája és erre az alkalomra készült születésnapi torta kísérte, írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában