Megvalósult beruházás

2023.09.27. 16:17

A hatékonysága és a versenyképessége is nőtt a káli cégnek a pályázati támogatásnak köszönhetően

A 2006 óta működő, szárazépítészeti gipszkarton profilok gyártásával foglalkozó káli Masterprofil Kft. vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert, s ennek segítségével komplex fejlesztést hajtottak végre. Szerdán tartották a projektrázó sajtótájékoztatót Kálban, s üzembejárásra is lehetőség nyílt.

Fekete-Vadászi Erika

A mondern üzleti kihívásoknak is megfelel a káli Masterprofil Kft.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az európai uniós forrásból származó Ginop Plusz pályázati támogatásból komplex fejlesztés valósult meg a Kálban működő Masterprofil Kft-nél. A 209 millió forint összegű, 70 százalékos arányban vissza nem térítendő támogatás segítségével közel 300 millió forint értékű beruházás valósulhatott meg, melyről Lukács Flórián, a Masterprofil Kft. cégvezetője beszélt részletesen. 

A vállalat a fejlesztések hatására bővítette a termékpalettáját, emellett hatékonyabbá és versenyképesebbé vált. 

20230927 - A Masterprofil Kft. sajtótájékoztatója - Komplex beruházás megvalósítása a modern üzleti kihívásoknak való megfelelés érdekében projektzáró rendezvényén - Kál - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap
Versenyképesebbé vált az üzem
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen bővült a cég gépparkja. Új termékként alumínium lábazat indító profil gyártása kezdődött meg, így exportképes termékkel gyarapodott a gyártott termékek köre. A modern fémlemez hasítógéppel pedig a termelési hatékonyság javult jelentős mértékben, és csökkent általa a szén-dioxid kibocsátás. A cég telephelyén ingatlanfejlesztési munkálatokat is végeztek a támogatásnak köszönhetően. Ezek mellett új, kültéri raktározásra alkalmas területet is kialakítottak – részletezte Lukács Flórián, akinek a szavaiból az is kiderült, hogy energiahatékonysági fejlesztéseket is végrehajtottak. Az ipari gyorskapuk és a megújuló energiaforrásokkal működő hőszivattyú telepítése nem csak a fenntarthatóság érdekében, hanem az energiaköltségek jelentős csökkentését is szem előtt tartva történt. A csarnok külső és belső világítását LED-esre cserélték. Emellett az új, tintasugaras feliratozó gép lehetővé teszi a termékek precíz, akár QR kódos jelölését a partnerigényeknek megfelelően. 

A cégvezető megjegyezte, a beruházások nem csak a gyártásban hoztak újítást. A dinamikus fejlődés alapjául szolgáló üzleti felhőszolgáltatás segítségével a vállalat működési információihoz való hozzáférés és az üzleti adminisztráció is egyszerűbbé vált, így a reagálási idő lerövidül, és javul a pontosság. 

20230927 - A Masterprofil Kft. sajtótájékoztatója - Komplex beruházás megvalósítása a modern üzleti kihívásoknak való megfelelés érdekében projektzáró rendezvényén - Kál - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap
Energetikai korszerűsítésen is túl vannak
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Összességében elmondható, hogy a Masterprofil Kft. a támogatásnak köszönhetően nemcsak saját hatékonyságát és versenyképességét tudta növelni, hanem hozzájárul a Masterplast vállalatcsoport stratégiai céljaihoz is, erősítve ezzel a magyar gazdaság egészét – emelte ki Lukács Flórián a szerdai sajtótájékoztatón és üzembejáráson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában