Sajtótájékoztató

2023.09.19. 18:09

A Jobbik-Konzervatívok tartanak az ázsiai vendégmunkásoktól

Dudás Róbert és Sas Zoltán szerint az érkezők letörik a magyarok bérét, és biztonsági kockázatot jelentenek.

Szabó István

Sas Zoltán (balról) és Dudás Róbert sajtótájékoztatója Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Aláírásgyűjtést indítanak a Jobbik-Konzervatívok – ahogy ők fogalmaztak – az ázsiai migránsmunkások betelepítése ellen. Ezt a Gyöngyösön tartott keddi sajtótájékoztatón Dudás Róbert és Sas Zoltán, a párt országgyűlési képviselői jelentették be.

–A  Jobbik-Konzervatívok egy petíciót indított annak érdekében, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét és kérjük a segítségüket abban, hogy az ázsiai migránsmunkások behozatalát megállítsuk, illetve a normális bérekre felhívjuk mind a kormány, mind a lakosság figyelmét – részletezte Dudás Róbert.

A képviselő arról beszélt, hogy a kormány 500 ezer ázsiai vendégmunkást kíván az országba hozni. Véleménye szerint ezzel beavatkozik a kormányzat a kultúrába, a bérekbe –  szerinte a vendégmunkások a magyarok bérét le fogják törni –, ez pedig a magyarok elvándorlását okozza az országból. Dudás Róbert szerint a Jobbik-Konzervatívok éppen ennek az ellenkezőjét szeretnék. Mint mondta, eltökéltek abban, hogy – ahogy fogalmazott – a lakosságcsere helyett normális béreket kell biztosítani a magyar embereknek, hogy a szülőföldjükön boldoguljanak.

Sas Zoltán, aki a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke aggasztónak találja a helyzetet. Mint mondta, a szakminiszterhez intézett írásbeli kérdést egyrészt arról, hogy az érkező ázsiai munkásokat a magyar titkosszolgálat ellenőrzi-e abból a szempontból, hogy bármilyen terrorszervezethez köthetők-e. Azzal folytatta, érdeklődött arról is a szaktárcánál, hogy felteszik-e nekik a jelentkezésükkor a kérdőíven azt a kérdést, hogy voltak-e büntetve, és ha igen, akkor miért. Sas Zoltán azt mondta, mindkét kérdésére nemleges választ kapott. Ezen vizsgálatok hiánya a képviselő szerint komoly biztonsági kockázatot jelent, mert a vendégmunkások nem elzárva, hanem köztünk élnek Magyarországon. Sas Zoltán kijelentette, hogy a parlamentben legalább azt a minimumot el akarják érni, hogy a hazánkba érkező ázsiai vendégmunkások előéletét abból a szempontból ellenőrizzék, voltak-e büntetve.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában