Heol.hu podcast

2023.09.15. 06:55

A szüreté lesz a főszerep a hétvégén Hevesben

Ezen a hétvégén is jobbnál jobb programok közül válogathatunk szűkebb hazánkban.

Tóthpál Zoltán

Idén sem marad el a szüreti mulatság Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

PÉNTEK

Eger: A városban idén már harmadik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Filmpikniket, mely alkalmával zenés filmeket, művészfilmeket, blockbustereket és régi klasszikusokat tekinthetnek meg. Az utolsó nyáresti szabadtéri vetítések pénteken kezdődnek. Fél hattól az Uránia Moziban a Feleségem története című filmet, este nyolctól a Dobó téren pedig az Oppenheimer című alkotást vetítik le.

  • Ismét Egerbe látogat a népszerű előadó, Majka, aki mögött az elmúlt időszakban számtalan telt házas klub koncert, nagykoncert valamint megannyi nagyszínpados fesztivál fellépés áll. A koncert helyszíne a Bolyki Pincészet, kezdés 20 óra 30 perctől.  

Felsőtárkány: Ismét megrendezik a Baba-Mama Klubot, amely nagyjából a Faluház megnyitásával egy időben jött létre, így 2023-ban már több mint tíz éve működik. A klub fő célja, hogy a településen élő legifjabb gyerekeknek és szüleiknek találkozási lehetőséget és tartalmas programokat kínáljon. Kezdés 17 órától.

  • Idén is nívós borászatok, és neves előadók, koncertek várják majd a látogatókat a felsőtárkányi tóparton a III. Felsőtárkányi Borünnepen pénteken, szombaton és vasárnap. A fellépők között találkozhatunk többek között a Lóci játszik együttessel, Szabó Ádám harmonikaművésszel, a Cabaret Banddel és a Trampúrral is. A rendezvény minden programja ingyenesen látogatható.

Gyöngyös: Szeptember 15-17. között rendezik meg a város Fő terén a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseménysorozatát. A 120-féle zamatos mátrai bort 21 pincészet kínálatában kóstolhatják a rendezvényre látogatók. A három nap során neves előadók és könnyűzenei koncertek szórakoztatják a vendégeket. A szüreti napok programja hagyományosan a szombati Görgényi László Főzőverseny.

Hatvan: Ezen a hétvégén több tucat program várja a népmesék szerelmeseit Hatvanban, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon, amely csütörtöktől egészen vasárnapig várja az érdeklődőket. A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink bemutatása. A fellépő mesemondók, szakmai előadók, néptáncosok, népi kézművesek mind a népmesei hagyományokat veszik alapul előadásaikhoz.

SZOMBAT

Eger: Az Alma Együttes mára az egyik legkedveltebb zenekar a kicsik körében. Évente közel 300 koncertet ad művelődési házakban, óvodákban, iskolákban, fesztiválokon, road-showkon, céges rendezvényeken. A népszerű együttes szombaton 16 órától Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban is várja az érdeklődőket.

  • Egri bortúra - Szüret a Szépasszony-völgyben címmel a borok és a gasztronómia szerelmeseit várják szombaton és vasárnap Egerben. A borvidék kiváló boraival, színes gasztronómiai kínálattal, vezetett prémium pincetúrával, nyitott pincékkel, mustkóstolással, izgalmas szüreti játékokkal, ingyenesen látogatható, változatos koncertekkel, családi- és gyerekprogramokkal, kézműves vásárral várnak mindenkit szeretettel a Szépasszony-völgybe.
  • Ugyancsak a vármegyeszékhelyen immáron 28. alkalommal rendezik meg az Eger Civil Ünnepe rendezvényt a Civil Közösségek Házában. Az eseményen a Bródy Sándor Könyvtár a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Heves Megyei Szervezetével közösen vesz részt. A programok között szerepel interaktív mesefoglalkozás és ismeretterjesztő előadás is. Kezdés 11 órától.

Egerbakta: A község önkormányzatának szervezésében falunapot rendeznek Egerbaktán szeptember 16-án. A programok sorozata reggel 8 órakor főzőversennyel indul, de termésmegáldó ünnepséggel, tűzijátékkal és koncertekkel is várják a közönséget. Az eseményen köszöntőt mond dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, Ignácz Balázs főispán és Varga Tibor polgármester.

Feldebrő: Hárs-Szüreti Fesztivált rendeznek a sportpályán szeptember 16-án. Az ünnepélyes megnyitó reggel 10 órakor lesz, a későbbiekben egyebek mellett zenés-bábos gyermekműsorral, csikós bemutatóval és főzőversennyel is várják az érdeklődőket.

Detk: A településen szeptember 16-án Szüreti Napokat rendeznek. A programok 13 órakor kezdődnek és egészen az éjszakába nyúlóan tartanak. A sztárfellépő Szandi.

Balaton: Palóc Kulturális Fesztivált rendeznek Balatonban szombaton. Délután kettő órától hagyományos krumplis ételek lesznek kóstolhatók, délután háromtól pedig egymásnak adják majd a színpadot a fellépők. A sort Molnár Orsi nyitja, aki gyerekeknek szóló műsort ad, majd 16 óra 30 perctől Oláh Gergő fellépésére várják a helyieket és a környékbelieket. Este hattól visszajáró vendégek, az ÓMI Zenés Színházának tagjai énekelnek majd slágereket, 19 órától pedig a balatoni gyökerekkel rendelkező Kovács Koppány, a Rómeó Vérzik zenekar frontembere énekel rock klasszikusokat és saját dalokat. Az este 9-kor kezdődő utcabált megelőzően, már sötétedés után látványos tüzes produkciót mutat be az Ördögfiókák csapata.

VASÁRNAP

Gyöngyös: Szeptember 17-én rendhagyó kastélysétát indít a Mátra Múzeum az idei Kulturális Örökség Napjai alkalmából. 10 órától 14 óráig óránként indulva, kis létszámú csoportok vezetéssel járhatjuk be az Orczy-kastély épületét. A program múzeumi belépőjeggyel látogatható.

Eger: Vasárnap ismét várják a régiségek szerelmeseit Egerben, a bazilika mögött, a buszpályaudvar mellett az ország egyik legnagyobb, de mindenképpen a leghangulatosabb régiségvására lesz, ami reggel 6 órától egészen délután 4-ig tart. 

Hallgassa meg podcasten is:

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában