Sportolás

2023.09.16. 13:00

Aldebrőről induló biciklis túrán vehetünk részt vasárnap

Ingyenes családi program, biciklis túra Aldebrőről Verpelétre.

Hornyák Réka

Szeretettel várunk Titeket szeptember tizenhetedikén, vasárnap az első Tekerj a Zöldbe! túránkon, melynek célpontja a Verpeléti Vár-hegy – olvasható a Szabadidősport Klub Aldebrő Facebook oldalán. 

A Verpeléten található vulkáni kúp egész Közép-Európában egyedülálló természeti képződmény, geológiai különlegesség, sajátos flórával és faunával, csodás kilátással és friss levegővel. 

A túra tervezett kezdése vasárnap délután három óra, gyülekező a Vörösmarty úti játszótér. Az út hossza 20 km, melyet kényelmes, mindenki számára tartható tempóban teljesítenek majd, a szintemelkedés pedig minimális. A célig vezető utat majdnem teljes egészében kerékpáros úton lehet megközelíteni, ezért családok is bátran nekivághatnak. 

Amit feltétlenül szükséges a biciklis túrához, az egy jól működő bicikli, lámpákkal, fékekkel, váltóval átnézve. Emellett kötelező a bukósisak és élénk színű felsőruházat vagy láthatósági mellény, valamint a megfelelő mennyiségű folyadék és egy kis harapnivaló az útra. 

A kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában