Környezeti nevelés

2023.09.25. 12:15

Az afrikai szavannákon találták magukat a gyöngyösi diákok

A modern technológia lehetővé teszi, hogy a gyerekek interaktívan bővítsék természetvédelmi ismereteiket.

Szabó István

A gyöngyösi diákok virtuális látogatása távoli tájakon

Forrás: Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola - Hivatalos/Facebook

A WWF Világ Természeti Alap Magyarország Alapítvány szervezésében megrendezésre került WWF for Children környezeti nevelési programon vettek részt a minap a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 5. osztályos tanulói Budapesten, adta hírül a tanintézmény. 

– A VR Expedíció digitális edukációs program a WWF és a Lenovo Magyarország által közösen indított környezetvédelmi program, amelyben a diákok a VR technológia segítségével ismerhetik meg az érintetlen természet szépségeit. A 360 fokos kamerával rögzített természetfilmek a tantermekből egyenesen a háborítatlan erdők és vízpartok világába repítik a tanulókat a Lenovo ThinkReality eszközein keresztül. A diákok testközelből fedezhetik fel Magyarország természetvédelmi szempontból izgalmas pontjait – a Mosoni-Dunát, a Szentendrei-szigetet, a Balaton északi partjánál elhelyezkedő erdőségeket –, vagy akár az afrikai szavannák varázslatos sokféleségét is. A modern technológia lehetővé teszi, hogy a gyerekek interaktívan bővítsék természetvédelmi ismereteiket vagy akár csoportosan vegyenek részt egy virtuális „tárlatvezetésen” – közölte a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában