Két keréken

2023.09.23. 14:59

Az Egri Szív Egyesülettel a szívükért tekertek

A Szív Világnapja alkalmából bringázásra hívott mindenkit az Egri Szív Egyesület. Akik elfogadták a megszólításukat szombaton délelőtt 10 órakor indultak el a Dobó térről, hogy 13 kilométer megtétele után a felsőtárkányi – festői szépségű – tó partján megpihenjenek, illetve meghallgassák az egyesületi elnök, dr. Abonyi János világnapi megemlékező beszédét.

Sike Sándor

Akik csatlakoztak a felhíváshoz az országban, 10 órakor egyszerre indultak el és tekertek a szívükért

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Vincepap Kálmánnét, az egyesület titkárát – még az indulás előtt – kérdeztük civil szervezetükről. Elmondása szerint az egyesület már a 28. életévében van. Mindenféle szívproblémával küszködő embereknek lett a civil egyesülete. Köztük vannak műtöttek, sőt, újszívesük is van. Ezek az emberek a mozgással egybekötött életformával tudják az életüket jobbá tenni. Heti két alkalommal találkoznak, gyógytornász segítségével kétszer egy órát tornáznak. Egy összekovácsolódott, nagyon jó társulatról van szó, akik nagyon vidámak és nem a betegségről beszélnek.

– Ez a mai megmozdulás a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület felhívásához csatlakozva jött létre. Sűrű napok állnak mögöttünk, hogy egy ilyen, számunkra is és minden résztvevő számára fontos eseményt A-tól Z-ig tudjunk úgy megszervezni, hogy jó legyen. Mindenkit hívtunk, aki szeret, tud, vagy akar biciklizni, hiszen a Tekerj a szívedért címmel elindított kampány arra buzdít mindenkit – résztvevőt, családtagot, barátokat –, hogy a mozgás egész kicsi kortól, egész késő korig mindenkinek segítségére lesz az élet meghosszabbításában. Erre gondoltunk és ezért is csatlakoztunk ehhez az országos felhíváshoz – mondta portálunknak az egyesületi titkár.

Az egyesület titkárának szavai szerint a legkisebb településektől a legnagyobbakig, akik csatlakoztak a felhíváshoz az országban, 10 órakor egyszerre indultak el és tekertek a szívükért. A felsőtárkányi "célban" a település polgármestere, Szántósi Ráfael fogadta a bringázókat, a Pöttyös büfé pedig limonádéval kínálta a résztvevőket. Majd egy kis pihenő és indultak vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában