Fórum

2023.09.07. 18:40

Csány és Heves is bemutatkozik a Vidéki hagyományok és ízek vásárán

Cél, hogy a munkanélküliek visszakerüljenek a munka világába.

Molnár Helga

Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A közfoglalkoztatás aktuális kérdéseiről szervezett polgármesteri fórumot a Füzesabonyi Járási Hivatal – írja a Heves Vármegyei Kormányhivatal honlapján.

A résztvevőket Ignácz Balázs főispán és Lukács Balázs hivatalvezető köszöntötte, majd Gárdián Edit, a járási foglalkoztatási osztály vezetője összegezte a közfoglalkoztatási programok tapasztalatait, a közeljövő várható feladatait.

Elhangzott, kiemelt cél továbbra is a közfoglalkoztatottak és munkanélküliek (álláskeresők, inaktívak) elhelyezkedésének segítése az elsődleges munkaerőpiacon. Mint a résztvevők megfogalmazták, a települések és a foglalkoztatási szolgálat között hatékony az együttműködés, az önkormányzatok a hagyományos közmunka programok mellett sikeresen valósítanak meg START mintaprojekteket is.  

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkársága szeptember 8-9-én rendezi Budapesten a közfoglalkoztatás értékeit bemutató Vidéki hagyományok és ízek vásárát, ahol a Füzesabonyi járást Mezőtárkány képviseli majd. Vármegyénkből bemutatkozik még Csány és Heves is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában