Csillagászati tábor

2023.09.08. 11:15

Csillagászattal, éjszakai túrákkal, denevéres foglalkozással, madarászattal telt a Bükki Csillagda tábora

Jövőre is visszatérnek a táborba a gyerekek.

Molnár Helga

A rejteki bázis környékén található élőhelyek vizsgálata is a programok között szerepelt

Forrás: bnpi.hu

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) nyári táborai között első alkalommal rendezett csillagászati témájú tábort augusztusban – írják honlapjukon. A nyár, mint egyes természetiskolai programok, osztálykirándulások és a nyári táborok megvalósításának időszaka, a környezeti neveléssel foglalkozó kollégák részéről fokozott aktivitást kíván.
– A Bükki Csillagda 2022-es megnyitásával elérhetővé vált szolgáltatásokra és a Bükki Csillagoségbolt-parkban rejlő lehetőségekre építve idén egy olyan új bentlakásos tábort is szerveztünk, amely a természetet megismertető programok mellett a csillagos égbolt megfigyelését, megismerését tette lehetővé a csillagászat iránt érdeklődő tizenéves korosztály számára. A táborban – amely a "Barlangoktól a csillagokig" nevet kapta – két éjszakát töltöttünk csillagászattal foglalkozó szakembereink társaságában, egyet a Bükki Csillagdában, egyet pedig a Bükk-fennsíkra szervezett távcsöves bemutató formájában – részletezték.

Ezek mellett a rejteki bázis környékén található élőhelyek vizsgálatával, tanösvények bejárásával, számos barlang felkeresésével, éjszakai túrákkal, denevéres foglalkozással, madarászattal, lepkefogással, íjászattal töltötték ki a heti programot. A hét folyamán kiemelt figyelmet kaptak a Bükk-vidék Geopark földtani értékei, többet felkerestünk és előadást is elhangzott a témáról. A foglalkozások közben a BNPI egyes kutatóit és a természetvédelmi őrszolgálat néhány tagját is megismerhették a résztvevők. A tábor sikeréről sokat elárul, hogy többségük jelezte, a következő évben szeretne újra részt venni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában