Arany János Tehetséggondozó Program

2023.09.28. 16:18

Eger ad otthont a tehetséggondozó program konferenciájának

Eger már másodszor otthona az Arany János Tehetséggondozó Program Országos Konferenciájának.

Molnár Helga

A tehetség kibontakoztatása a cél, mondták a konferencián

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Arany János Tehetséggondozó Program (AJTP) XXII. Országos Konferenciáját rendezik meg Egerben. Nyitónapja csütörtökön volt a Líceum kápolnájában. A megjelenteket dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) rektora köszöntötte. Mint mondta, az EKKE a térség szellemi és tudásközpontja, országos elismert intézmény.

– Feladataink közt szerepel az esélyegyenlőség megteremtése is. S mindemellett cél a hallgatóink fejlődése, tehetségük kibontakoztatása. Az Arany János Tehetséggondozó Programnak is hasonlóak a céljai – emelte ki.

Dr. Pajtók Gábor, Eger országgyűlési képviselője szavai szerint az AJTP-ben résztvevők a kiválóak között is a legkiválóbbak.
– Egerben két intézmény is tagja ennek a programnak, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium és a Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium. A program össztársadalmi ügy, kívánom, hogy hasonlóan eredményesek maradjanak az intézmények, mint eddig – tette hozzá.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója kiemelte az egri Szilágyi a kezdetektől az AJTP oszlopos tagja, majd néhány év múlva csatlakozott a Neumann is. Kifejtette, az előbbi intézményben a program résztvevőinek kilencven százaléka továbbtanul felsőoktatásban.

– Az AJTP rengeteg lehetőséget biztosít a diákoknak, mellyel élnek is – emelte ki.

Tóth Tamás, az Arany János Tehetséggondozó Program Intézményeinek Egyesületének elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy Eger már másodszor ad otthont a konferenciának.

– Közösséget építünk ezzel a programmal, s bízunk benne, hogy a munka tovább folytatódik – mondta. A köszöntők után a szilágyisok adtak műsort, majd a plenáris előadások következtek. A konferencia pénteken és szombaton folytatódik tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában