Együtt mozdultak

2023.09.24. 09:30

Nagy sikere volt a járási egészségnapnak Szihalmon + fotók

Szombaton délelőtt a hivatalos megnyitókkal vette kezdetét a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület szervezésében a Járási egészség és családi nap elnevezésű rendezvény a Szihalmi Magyar Tár-Ház Kis-Bocs Játékközpontjában.

Sike Sándor

Minden korosztály számára szerveztek programokat

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Gal Gabor fotoda.hu

Az anyatejes világnap alkalmából rendezték meg az első, hasonló rendezvényüket  – mondta el portálunk kérdésére Galyasné Dósa Katalin egyesületi elnök. Már akkor és azóta is azt tapasztalják, hogy nagyon fontosak a tanácsadások, a szűrővizsgálatok, s hogy igény is van rá, ezért minden évben megrendezik az egészségnapukat, ami időközben egy családi nappá is bővült.

– Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínálunk programokat. Minden évben van valamilyen mottója az egészségnapunknak, a mai alkalommal a szűrővizsgálatok fontosságára irányítottuk a figyelmet – fogalmazott a Kis Bocs elnöke.

Ennek a mottónak igazolásaként is szolgált a Mellrákinfó Egyesület Egy élét – két csoda és Ki a következő? című figyelemfelhívó fotókiállítása. Ehhez a témához fűződött Fodorné Vincze Anna klinikai szakpszichológus előadása is. A délutánba nyúló esemény számos szereplője, programrész szervezője között ott találhattuk a Heves Vármegyei Kormányhivatal népegészségügyi szakterületének segítő munkatársait, akik gyerekek és felnőttek számára egyaránt felvilágosító jellegű programokat kínáltak az "Okos tányértól" a dohányzás megelőzését segítő képkirakón át az alkoholos és részeg állapotot szimuláló szemüveg kipróbálásáig.

Módosné Vadon Éva endokrin szakápoló egy csepp vérből végzett vizsgálatot, a Vitályos méhészet a mézet, mint éltető erőt mutatta be. De nem tétlenkedett a járási egészségfejlesztési iroda sem, akik a vérnyomástól a boka- és karindex mérésig számos mérést elvégeztek azon résztvevőknél, akik ezt igényelték. A tanácsadó standokon lehetet kérdezni védőnőt, szülésznőt, pszichológust egyaránt, a gyerekek pedig egész nap önfeledten játszhattak a közelmúltban felavatott Játékközpontban.

De nem maradt el a testmozgás sem: zumba és egészségtorna is része volt a programnak, s a testmozgást a Kis Bocs Vitaminkonyha állófogadása zárta. Eljött az egészségnapra a rendőrség csapata fegyverbemutatóval. Számos, egyesület, civil szervezet segítette a munkát, a résztvevők száma pedig bőven meghaladta az egyesületi elnök és a rendezvény sikeréért mindent megtevő önkéntes csapata előzetes várakozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában