Nyári iskola

2023.09.07. 15:34

Egri egyetemi hallgató a rangos nemzetközi matematika programon

Az egri egyetem hallgatója is ott volt az idei, nemzetközi Quality Class nyári iskolában.

Hornyák Réka

Hat kontinensről érkeztek résztvevők a konferenciára

Forrás: palettaonline.uni-eszterhazy.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója, Tóth Ugyonka Helga képviselte az egri egyetemet a 26. Quality Class nyári iskolában, Malmöben – adta hírül az egri egyetem Facebook oldalán.

A program Lambrecht Spijkerboer holland kutató szervezése és vezetése által. Európa számos országából gyűjt össze matematikatanár-jelölt hallgatókat, hogy előadásokon és speciális tréningeken keresztül gazdagodhassanak szakmailag. A kezdeményezés mindig egy rangos matematikatanítási konferenciához kapcsolódik, ahol a résztvevő egyetemisták lehetőséget kapnak a konferencia programjába való bekapcsolódásra is. Idén a rendezvény összefonódott a CIAEM matematikatanítási konferenciával. Hat kontinensről érkeztek résztvevők a konferenciára, hogy a matematikához kapcsolódó gyakorlatokról, új irányokról, lehetőségekről osszák meg tapasztalataikat és legújabb kutatási eredményeiket. 

Részlet Tóth Ugyonka Helga egyetemista hallgató beszámolójából.

– A program számomra egyik legemlékezetesebb pillanata a gálaest volt. Óriási élmény volt látni, ahogy közel kétszáz matektanár (jelölt) és kutató, felszabadult örömmel beszélget, játszik vagy éppen a táncparketten ropja az ABBA klasszikusokra. Ez a kép talán össze is foglalja a Svédországban töltött tíz napot, az élményt, amelyet a modern matematikaoktatásról szereztem. Ez a világ nem valami tőlünk távoli és megfoghatatlan valóság, ahogy a matematika sem. Életközeli, konkrét, örömteli és tele van lelkesedéssel, hogy egy jobb és hatékonyabb oktatás felé vezessen minket. Beszámolómat azzal a kérdéssel szeretném zárni, amelyet az első munkacsoport hagyott nekünk útravalóként: Miért nem tudjuk megváltoztatni a matematikaoktatás gyakorlatait, amikor mindannyian tudjuk, hogy a változás jó lenne? A jövő a kezünkben van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában