Emlékpark

2023.09.06. 16:30

Egyelőre nem lesz új emlékpark Recsken

Sem Hortobágyon, sem Recsken nem lesz nagyobb szabású emlékhely a kommunizmus áldozatainak.

Tóth Balázs

Recski Nemzeti Emlékpark

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A szeptember 5-én Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint hatályon kívül helyeztek több fejlesztésről szóló kormányrendeletet. Ezek között szerepel Hortobágyi Deportálások Emlékhelyéről, valamint a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztését célzó beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló rendelet is.

A kormányzat először 2013 áprilisában hozott határozatot a Recski Nemzeti Emlékpark fejlesztéséről, majd több alkalommal is kiemelt ügyként kezeléséről szóló jogszabályt jelentetett meg ezzel kapcsolatban. Idén több lista is napvilágot látott a leállítandó, vagy elhalasztandó állami fejlesztésekről, ezeken kérdőjellel szerepelt a recski emlékpark is, mostanra pedig végleg eldőlt, hogy nem valósul meg egyelőre a beruházás, amelynek tervpályázata az elmúlt években lezajlott. A Budapest Fejlesztési Központ 2021-ben arról adott tájékoztatást, hogy 2024/2025-ben már látogatható lesz a komplexum.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában