Pusztulás

2023.09.03. 10:00

Hattyúhalál Lőrinciben: keresik az okait

Állítólag hat, nemrég kikelt fióka tetemét találták meg környezetvédők, akik később egy kifejlett madár beteg testét is felfedezték Lőrinciben, a Mátravidéki Erőmű hűtőtavánál.

Tari Ottó

Hattyútetem az aknában

Forrás: Beküldött fotó/Zubor András

A napokban ellentmondásos hírek láttak napvilágot arról, hogy mennyi hattyú pusztult el az elmúlt időszakban Lőrinciben, a Mátravidéki Erőmű hűtőtavánál. Egyes információk szerint hat, nemrégiben kikelt fióka tetemét találták meg környezetvédők, akik később egy kifejlett madár beteg testét is felfedezték.

Úgy tudjuk, utóbbi állapota javult, eszik is már, de még nem tud lábra állni. Elszállították egy madárkórházba az ország másik szegletébe, mert arra gyanakodtak, hogy nehézfém mérgezése lehet. Utóbbit a laboreredmények támaszthatják alá, amelyek még nem kerültek portálunk birtokába.

Az állatvédők befogták az életben maradt madarat, és állatkórházba szállították
Az állatvédők befogták az életben maradt madarat, és állatkórházba szállították 
Forrás: Beküldött fotó/Zubor András

Az elmúlt években számos alkalommal bosszantották a közvéleményt a hasonló híradások, mivel nem először fordult elő, hogy hattyútetemet találnak az egykori hűtőtó környékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában