Szűrőbusz

2023.09.15. 17:15

Helybe hozzák a szűrővizsgálatokat Egerben

Egerben szeptember 16-án 9 órától 14 óráig várja a lakosságot a szűrőbusz.

Molnár Helga

Szeptemberben is több Heves vármegyei településen lesznek lakossági szűrővizsgálatok a Helybe visszük a szűrővizsgálatokat című, az Országos Kórházi Főigazgatóság programjának keretében. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem központi épülete előtt szeptember 16-án 9 órától 14 óráig várja a lakosságot a szűrőbusz a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Kórház szakembereivel – tudatta Szegedi Erzsébet, a kórház médiareferense.

Lesz állapotfelmérés, testösszetétel mérés és értékelés, ujjbegyből történő vérvétellel vércukor, koleszterin, húgysavszint mérés, vérnyomás, pulzus, oxigén telítettség vizsgálat, nőgyógyászati szűrővizsgálat, szájüregi szűrővizsgálat.

A szervezők kérik, a szűrővizsgálatra jelentkezők hozzák magukkal TAJ-kártyájukat és érvényes, személyazonosításra alkalmas okmányukat. A szűrővizsgálaton való részvétel ingyenes, de helyszíni regisztrációhoz kötött. A regisztráció a program meghatározott zárási időpontja előtt egy órával befejeződik.

A szűrőprogramot színesíti a Mályvavirág Pontok Stafétája kerekasztal beszélgetéssel, ételkóstolóval. Az esemény végén közös gyaloglással hívják föl a figyelmet a nőgyógyászati daganatokra és a szűrővizsgálatok fontosságára.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában