Vadászat

2023.09.15. 16:35

Hetekre lezárták volna a kéktúra útvonalát

Egy bátori vadász másfél hónapig teljesen, majd január végéig csak napi pár órára engedte volna a túrázást, csak épp az út nem az övé.

Tóth Balázs

Lezárták volna vadászat miatt a Kéktúra Bátor közelében húzódó szakaszát, amely a Sirok és Szarvaskő közötti útvonal része, számolt be az egyik országos hírportál, olvasói panasz alapján. A helyi vadászatra jogosult szeptember elseje és október 15-e között zárta volna le a 250 hektáros erőben húzódó útvonalat a turisták elől, majd január 31-ig csak 10-15 óra között engedte volna át a túrázókat a területen. A Magyar Természetjáró Szövetség arról tájékoztatta a lapot, hogy a vadász időközben meggondolta magát, eltávolította a kihelyezett táblát, ugyanis a kéktúra egy olyan földúton húzódik, amely nem tartozik az ingatlanaihoz. Bátor mellett egyébként tanösvény is húzódik.

Vadászat miatt szoktak túraút lezárásokat alkalmazni megyénkben is, ilyenkor föl is hívják a természetjárók figyelmét, hogy hol nem ajánlott tartózkodni és merre tudnak kerülni, de nem ilyen hosszú időtávon. A Kéktúrázás Napját egyébként idén is megrendezik, október 14-én.

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában