A városért dolgoznak

2023.09.29. 12:53

Híres modell az alelnöke, Forgó János pedig elnöke az Eger Sikeréért Egyesületnek

Tisztújító ülést tartott az egri egyesület. Azt vallják, Egert intenzívebb fejlődési pályára kell állítani, melyben jelentős szerepe van a civil szervezeteknek.

Szabadi Martina Laura

Eger Sikeréért Egyesület tisztújító közgyűlése Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Rendkívüli tisztújító közgyűlést tartott az Eger Sikeréért Egyesület (ESE), ahol a tagság egyhangú szavazatával újabb három évre Forgó Jánost választották meg elnöknek, aki így immár a második ciklusban vezeti az egyesületet 2020-as megválasztása óta. Az elnökhelyettesi pozíciót Nagy Réka televíziós műsorvezető és modell, az ESE egyik alapító tagja tölti be a továbbiakban is – közölte portálunkkal Karsai-Nagy Zoltán, aki továbbra is ellátja az egyesület titkári feladatait.

– Az új elnökség tagja lett dr. Csetneki Attila jogász, önkormányzati képviselő, Deé András a Széchenyi Programiroda térségi igazgatóhelyettese, Harmati László üzletember, Honfi Gábor a Szuperinfó laphálózat vezetője, Juhász Ádám borász, önkormányzati képviselő, dr. Juhász Roland a Gondosóra Program ügyvezető igazgatója, Szécsi Zoltán az Egri Vízilabda Klub elnöke és Pintér István idegenforgalmi szakközgazdász – ismertette. Az egyesület új elnöksége bemutatkozójában megfogalmazta: Egert intenzívebb fejlődési pályára kell állítani, melyben jelentős szerepe van a civil szervezeteknek, köztük az Eger Sikeréért Egyesületnek.

– Az egyesület létrehozásakor az alapítók célja az volt, hogy a város rendkívüli adottságait nem csak használni, hanem gyarapítani, népszerűsíteni is szeretnék Magyarországon és a határon túl egyaránt. Ennek érdekében hívtak éltre egy innovatív, civil szellemi hátteret. Az ESE ezért mind az Egerben élők, mind a városunkat kedvelők számára nyitott szervezet. A tagságot a városért való tenni akarás és az Eger iránti elkötelezettség köti össze – ismertette Forgó János. Kiemelte, az ESE alapításához többek között olyan hírességek járultak hozzá, mint Kovács Katalin Kossuth-díjas előadóművész, Farkas Bertalan űrhajós, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész vagy Szabó Attila, Kossuth-díjas zenész.

Mint ahogy arról már beszámoltunk szervezet az aktív társadalmi szerepvállalás jegyében hívta életre az Egri Csillagok Sétányát, amely mára országosan is ismert turisztikai látványosság lett. De többek közt szerveztek már tehetségkutató versenyt általános iskolás gyermekek részére, évről-évre ösztöndíj programot hirdetnek, illetve lefektették Egerben a Szenior Akadémia alapjait, ahol az idősebb korosztály tagjai számára rendeztek több témakörben informatív előadásokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában