Pályaorientáció

2023.09.11. 12:20

Igazoltan hiányozhat az a diák, aki részt vesz ezen az egri rendezvényen

A Szakma kör 2.0 a pályaválasztás előtt álló fiataloknak segít döntést hozni.

Barta Katalin

A Líceum elé várják a továbbtanulni vágyókat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Egerben szeptember 15-én délelőtt tíztől háromig rendezik meg az Eszterházy téren, a Líceum előtt a Szakma kör 2.0 elnevezésű rendezvényt, melynek célja a gazdaság- és foglalkoztatásfejlesztés. A rendezvényen számos intézmény, cég mutatkozik be, segítve a diákok pályaorientációját.

Sok szakközépiskolában a rendezvényen való részvételt úgy pártolják, hogy bár ezt a napot tanítási időben szervezik, de aki részt vesz ezen, igazoltnak tekintik a hiányzást.

Várják azokat a fiatalokat, akik általános iskolások, de még nem tudják, hol tanuljanak tovább, a középiskolásokat, akik egyetemre készülnek, a középiskolásokat, akik érettségi után még nem szeretnének egyetemre menni, helyette szakmát tanulnának.  
A felnőtteket is örömmel látják, akik új szakmát szeretnének tanulni, ismerkednének a térségbeli munkáltatókkal, esetleg munkát is keresnek. 

Beszélgethetnek katonákkal, rendőrökkel a hivatásukról.  

Az egri programok folyamatosak, s délután fél egytől fél háromig szuperokos rendőrkutyákkal, a Magyar Bajnok cheerleader hölgyekkel, a Világ és Európabajnok kötélugró hölgyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. 

Pétervásárán a Mezőgazdasági Szakképző Intézmény is szeretettel várja a mezőgazdaság iránt érdeklődő általános iskolás tanulókat a helyszínen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában