Vízosztás

2023.09.28. 12:53

Ismét ingyen juthatnak hozzá világhírű gyógyvizükhöz a bükkszékiek

A bükkszékiek most is kiélvezhetik szerencsés helyzetüket, ingyen kapják a Salvust.

Barta Katalin

Bükkszéken szeptember 29-én és szeptember 30-án délelőtt 8-10 ig ismét ingyen juthatnak hozzá a helyi lakosok a helyben fakadó és ott is palackozott világhírű gyógyvizükhöz, a Salvus vízhez

A vízosztás a polgrmesteri hivatal előtt lesz, és kizárólag azok jogosultak átvenni a gyűjtőnyi tételt, akik a korábban regisztráltak, bemutatták lakcímkártyájukat, és már betöltötték a 18. életévüket.
A bükkszékiek esküsznek gyógyvizükre. Sokan a mai napig rendszeresen fogyasztják. A salvus.hu oldalon található információk szerint összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.

Elsősorban különböző gyomorbántalmakkal élők számára javasolják, gyomorhurut, gyomorfekély és reflux esetén jótékony hatása már néhány nap alatt érezhető, segít a puffadást megszűntetni. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában