Jogerős ítélet

2023.09.11. 17:25

Javítóintézetbe küldte a bíróság a gyermekotthoni zsarolót Hevesben

Nem lehet elég korán kezdeni a bűnözést – mondhatnánk "tréfásan", ha nem lenne igen komoly az ügy –: fiatalkorú zsarolt gyerekkorút súlyos fenyegetéssel egy vármegyénkbeli gyermekotthonban. A múlt csütörtöki előkészítő ülésen jogerős ítélet született az Egri Járásbíróságon, amiről Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője tájékoztatta portálunkat.

Sike Sándor

A zsarolás bűntette miatt indult ügy befejeződött, a bíróság zsarolás bűntette miatt a vádlottat két év hat hónap javítóintézeti nevelésre ítélte. Rendelkezett még a bíróság a bűnügyi költségről és a bűnjelről, továbbá a sértetti 4000 forint megfizetésére irányuló polgári jogi igénynek is helyt adott, azt érdemben elbírálta. Az ítélet jogerős a polgári jogi igényre vonatkozó rész kivételével – közölte a sajtószóvivő.

Amiről pedig a bűncselekmény szólt: fiatalkorú M. A. súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt állt bíróság elé. A vádlott és a kiskorú sértett 2022. júniusában mindketten ugyanannak a gyermekotthonnak a lakói voltak. Fk. M. A.-nak tudomására jutott, hogy a sértett a családjától készpénzt kapott, s az összeg a gyermekotthon nevelőinek őrzésében van. A fiatalkorú megkérte a kiskorú sértettet, hogy adjon neki pénzt. Mivel ezt a sértett először megtagadta, a vádlott közel lépett hozzá, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem kér neki pénzt a nevelőktől, akkor meg fogja verni.

Ez a fenyegetés olyan komoly félelmet keltett a gyerekben, ami miatt több alkalommal is megpróbálta elkérni a saját pénzét a nevelőktől. A kiskorú végül átadott a zsarolónak a pénzéből négyezer forintot.

Legutóbb arról számoltunk be portálunkon, hogy a Hatvani Járásbíróság egy kamaszbandát ítélt el, akik nem csak megfélemlítették, de bántalmazták is áldozatukat. 

 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában