Szépül Eger

2023.09.26. 08:50

Készül az adventre, és több mint 65 ezer növényt ültet az egri városgondozás

A Városgondozás Eger Kft. hamarosan ülteti a jövő tavaszi növényeket, de már kezdődnek az adventi előkészületek is.

Szabadi Martina Laura

A Városgondozás Eger Kft. szeptember közepétől kezdi meg az elvirágzott egynyári növények kiszedését a város virágágyásaiból, majd alapos talajelőkészítés, tápanyag-utánpótlás után helyükre színpompás tulipánok és jácintok hagymáit ültetjük. A különböző helyszínekre összesen 49 ezer kétnyári virág és 17 ezer hagymás növény kerül – tájékoztatta portálunkat Eged Renátó ügyvezető. Elmondta, újdonságok jövőre is lesznek a köztéri kertecskékben.

– A hagymás növények döntő részét a tulipánok adják, köztük több újdonsággal találkozhatunk 2024. tavaszán: illatos tulipánnal, valamint a fehértől a lilás feketéig számos színben pompázó növénnyel. A Jókai utca sarkán illatos jácintok arattak nagy sikert a 2023-as évben, ez így lesz jövőre is. A színházzal szemben, a Hatvani kapu téren nemzeti színben pompáznak majd a tulipánok, az Eszterházy téren az Érseki Palota előtt pedig a Vatikán színeit (sárga-fehér) viselő árvácskák díszelegnek majd – mesélte az ügyvezető. Arról is beszámolt, hogy már kezdődnek az adventi előkészületek.

– Ahhoz, hogy Advent első vasárnapjára a város ünnepi díszbe öltözzön, kollégáink minden évben már ilyenkor elkezdik az előkészületeket. Sor kerül a díszvilágítás állapotának felmérésére, esetleges javításukra. Emellett idén is keressük a város karácsonyfáját, az erre szóló felajánlásokat már várjuk. A nyári fűnyírás, mint egyik fő feladatunk helyébe ősszel a lehulló lombok eltakarítása lép. A falevelek csapadékos időjárás esetén csúszásveszélyt jelentenek, valamint a földbe helyezett csatornák vízáteresztő képességét is csökkentik, ezért fontos mihamarabbi eltakarításuk. Nemrég vadonatúj gépeket, például utcaseprő járműveket szereztünk be – ezekre gépjárművezetőket, a többi munkánkhoz pedig parkgondozó és hulladékrakodó munkatársakat keresünk az ősz folyamán – ismertette Eged Renátó.
 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában