Speciális kurzus

2023.09.08. 21:40

Kínai hallgatók fedezték fel az egri kórház laboratóriumát

A Markhot Ferenc kórházban volt a kínai orvostanár hallgatóknak a szaknyelvi kurzusuk.

Heol.hu

A 120 órás képzés az egri Markhot Ferenc Kórházzal együttműködve valósul meg

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Három hónapon keresztül tíz kínai orvostanár hallgató fejleszti tovább angol nyelvtudását az EKKE Idegennyelvi és Szolgáltató Központjának köszönhetően. A 120 órás képzés az egri Markhot Ferenc Kórházzal együttműködve valósul meg, az intézmény Skill Laborja biztosít ugyanis helyszínt a szaknyelvi kurzusoknak – értesültünk róla az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hivatalos honlapjáról

Azt is megtudhattuk, hogy a sürgősségit, a gyermekosztályt és a Markhot Ferenc kórház laboratóriumát is felkereste szeptember 6-án az a 10 kínai orvostanár hallgató, akik a következő 6 hétben az Idegennyelvi és Szolgáltató Központ által fejleszthetik tovább tudásukat. A látogatás nem csak egyszeri alkalom volt, az egészségügyi intézmény ad majd helyet a szaknyelvi kurzusoknak. Az első ilyen találkozón dr. Maszárovics Zoltán orvosigazgató fogadta a résztvevőket, aki a kórház történetéből adott gyorstalpalót.

Ezt követően a hallgatók útja a Skill Laborba vezetett, ahol az alap- és gyermekápolási, valamint a szimulációs termet fedezték fel közösen. Koskáné Török Tünde ápolási szakmai vezető elmondta, a kínai hallgatók hatékony felkészülését korszerű eszközök segítik, akár műtéti környezet szimulálásra is van lehetőség.  Majorosné Kovács Györgyi az Idegennyelvi és Szolgáltató Központ osztályvezetője örömét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban, melynek köszönhetően szerdánként kórházi környezetben tanulhatnak a képzés résztvevői, akik már túl vannak az általános nyelvi órákon, már csak a 80 órás orvosi szaknyelvi kurzus van hátra. A bejárás utolsó állomáson a szeminárium teremben Geoffrey Vaughan az egyetem oktatója tartotta meg az első órát – derült ki a beszámolóból. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában