Hitélet

2023.09.09. 08:30

Kisboldogasszony búcsút tartanak Szentkúton, várják a zarándokokat

Kisboldogasszony búcsút tartanak nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton már péntektől, a búcsú vasárnapig tart.

Palágyi Edit

Szent László ünnepén is búcsút tartottak a Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen Fotó: Vendel Lajos VL Nógrád Megyei Hírlap Képen: Fekete Szabolcs Benedek (b1) szombathelyi segédpüspök

Forrás: Vendel Lajos / Nógrád Megyei Hírlap

A szentkúti búcsú szombaton reggel 8-kor gyóntatással, búcsúsok fogadásával kezdődik a program. 9 órakor Szentmisét tart Hermann Áron OFM, majd Énekes Mária-köszöntő következik. Az ünnepi szentmise 11 órakor kezdődik, körmenettel – a misét Orosz Lóránt OFM celebrálja. 14 órakor litánia lesz, a zarándokok és kegytárgyaik megáldásával. Este hatkor szentmise (Palkó Julián OFM). 19 óra 30-kor vesperás, este 8-kor Kiáltás – imádság a nemzetért a Mária Rádió közvetítésében. Este virrasztás, keresztút lesz, majd éjféli szentmise a megholtakért.

Vasárnap ugyancsak reggel 8-kor kezdődik a gyóntatás, a búcsúsok fogadása, 9 órakor szentmise, majd katekézis következik.  11- kor kezdődik az ünnepi szentmise, körmenettel Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök tartja. 14 órakor litánia várja a híveket, a zarándokok és kegytárgyaik megáldása, este fél 7-kor pedig vesperás zárja az ünnepnapot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában