Múlt és jelen

2023.09.20. 15:53

Kőkeresztet állítanak Egerben a fertálymesterek

A 100 évvel ezelőtt felállított szobor egészen az 1990-es évek elejéig megmaradt, de a környezet átépítése miatt elbontották azt.

Szabadi Martina Laura

– Újra kőkereszt kerülhet a Mária utca patak-part felőli részére – tette közzé Oroján Sándor egri önkormányzati képviselő.

– Kedden a Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság ülésén egyhangúlag megszavaztuk az egykori kőkereszt helyén egy újnak a felállítását. A 100 évvel ezelőtt felállított szobor egészen az 1990-es évek elejéig megmaradt, de a környezet átépítése miatt elbontották azt. Az Egri Fertálymesteri Testület Város II. és Város III. negyedének fertálymesteri új kőkereszt-szobor létesítésével vissza kívánják állítani a kőkereszt-szobrot a régi helyén. A hagyományok ápolása, a történelmünk, keresztény gyökereink és kultúránk tisztelete és megtartása rendkívül fontos számomra, ezért köszönöm és egyúttal támogatom a fertálymesterek ez irányú tevékenységét – 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában