Elismerés

2023.09.26. 11:36

Kormos László egri tűzoltószázadost köszöntötte a főispán

Hegyimentőversenyen vett részt a magyar csapat, melynek tagja volt az egri tűzoltó is.

Molnár Helga

Kormos László tű. százados, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka teljesítményéért a Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elismerő oklevelét és emlékérmét vehette át Ignácz Balázstól

Forrás: kormanyhivatalok.hu

Kiválóan szerepelt a Kazahsztánban tartott hegyimentőversenyen és az azt megelőző gyakorlaton a HUNOR Mentőszervezet. A csapat egri tagját, Kormos Lászlót állománygyűlésen köszöntötték – írja a Heves Vármegyei Kormányhivatal oldalán.

Kormos László tű. százados, az Egri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka teljesítményéért a Heves Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elismerő oklevelét és emlékérmét vehette át Ignácz Balázstól, a bizottság elnökétől az egri katasztrófavédelmi kirendeltségen tartott állománygyűlésen.

A Hunor Mentőszervezet – amelynek Kormos László a 2012-es megalakulása óta tagja – ötödik helyezést ért el az Almatiban tartott „Kazspas” hegyimentőversenyen. A hat napon át tartó, extrém nehéz megmérettetést megelőzően a „Zher 2023” elnevezésű nemzetközi gyakorlaton is bizonyították tudásukat. A gyakorlat célja az volt, hogy összehangolja a földrengések helyszínén dolgozó mentőegységek tevékenységét.

A HUNOR tíz tagja azon szakemberek közül került ki, akik a februári törökországi és szíriai földrengést követően a törökországi Antakya városában tizenhét embert mentettek ki a romok alól.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában