Helytállás

2023.04.03. 09:25

Fejetlenség fogadta a török rengés helyszínén a mentőcsapatokat – videón mesél a hatvani és egri tűzoltó

A Hatvani Polgári Szalon vendége volt Kormos László és Bősze Balázs, a törökországi földrengés helyszínén mentést végző HUNOR mentőcsapat tagjai.

Sz. M. L.

Bősze Balázs és Kormos László

Forrás: Hatvani Polgári Szalon

Szabó Zsolt, Hatvan és térsége országgyűlési képviselője a  Hatvani Polgári Szalonban látta vendégül Kormos Lászlót és Bősze Balázst, akik a törökországi földrengés után a HUNOR mentőcsapat tagjaként utaztak a helyszínre.

 

A közel egy órás beszélgetés során megtudtuk, hogy minek készültek gyermekként a tűzoltók, elmondták azt is, hogy sok munkatársuk rendelkezik változatos szakmai végzettséggel. Van köztük kőműves, lakatos, ezért is tudnak helyt állni a változatos mentési helyszíneken. Szabó Zsolt arról is kérdezte őket, hogyan lehet egy tűzoltó a HUNOR tagja és mi történik, ha riasztást kapnak.

Beszámoltak arról is, melyet már portálunkkal is megosztottak: mivel az elsők között érkezett a magyar csapat, még nem volt mentési rend, fejetlenség uralkodott a helyszínen. Fűtés nélküli sátrakban aludtak, s 20 percenként voltak utórengések, sokszor ezek mélyen a romok között érték őket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában