Forgalomkorlátozás

2023.09.15. 07:35

Lezárják a gyöngyösi Kármán József utca egyirányú szakaszát

A Borpalota felújítása miatt várhatóan két éven át lesz érvényben az érintett utcában a forgalomkorlátozás.

Szabó István

Várhatóan két évig érdemes lesz elkerülni a Borpalota és a Berze Nagy János Gimnázium közötti utcát

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi Borpalota épületének felújítása miatt szeptember 15-étől lezárják a Kármán József utca egyirányú szakaszát, ahol a gépkocsiforgalom és parkolás is hosszabb időre megszűnik. A hírt a gyöngyösi városháza tette közzé. Mint közölték, szeptember 15-én kezdődik a Koháry István utcában álló, helyi védelem alatt álló Borpalota épületének teljeskörű felújítása. A munkálatok miatt várhatóan két éven át lesz érvényben az érintett utcában a forgalomkorlátozás. Az építkezéssel, vészhelyzettel, közműszolgáltatókkal, illetve a szemétszállítással kapcsolatos gépkocsiforgalom a felújítás alatt is zavartalan lesz, és a gyalogos forgalom is akadálytalanul biztosított marad.

A városháza közleménye felhívja az autóval közlekedők figyelmét a környékbeli, számukra könnyen megközelíthető, ingyenes parkolási lehetőségekre is. Ezek: a Kossuth Lajos utca, illetve annak a bíróság előtti területe, a Könyves Kálmán tér Kossuth Lajos utca felőli oldala, a Kossuth Lajos utca és Egri út csomópontjában található nagy parkoló, a Honvéd utcai P+R parkoló, valamint a Vasöntő és a Dobó utcák. A városháza azt is hangsúlyozza, hogy a feltételekhez kötött várakozási zónákban csak két óra időtartamban lehet parkolni, a parkolási idő kezdetét pedig műanyag tanuló órán kell beállítani, és jól láthatóan a szélvédő mögé helyezni. A gyöngyösi városháza köszöni a közlekedők megértését és türelmét.

A jelenleg is borászatként üzemelő épületet 1907-ben a Gyöngyös- Visonta Borértékesítő Szövetkezet építette. Állapota az elmúlt száz évben jelentősen leromlott, ezért teljeskörű felújításra szorul, ami forgalomkorlátozással jár. Az épület sajátosságai miatt a munkálatokhoz közterületet is használatba kell venni, teszi hozzá a városháza tájékoztatása.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában