Évforduló

2023.09.03. 11:30

Már tíz gyermek született az egri Méhvirág Központ falai között egy év alatt

Egy éve alakult meg az egri Méhvirág Központ és Anyamenedék. Ebből az alkalomból nyílt napot rendeznek a kismamáknak, családoknak.

Fekete-Vadászi Erika

A Méhvirág Központ és Anyamenedéket 2022. szeptemberében alapította két dúla, hogy legyen egy hely, ahol az északkelet-magyarországi édesanyák biztonságban, otthonos környezetben, de törvényes keretek között adhatnak életet a gyermeküknek intézményen kívül, tudtuk meg Rozgics-Kiss Anitától, aki a Méhvirág Központ háziasszonya és dúla. Az egyéves évforduló alkalmából ingyenes nyílt napra készülnek a kismamáknak és a kisgyermekes családoknak. 

Rengeteg mindent tesznek, hogy információkat szolgáltassanak, és bővítsék az ismeretek egyebek között az otthonszüléssel kapcsolatban. Ezeknek és a történeseknek köszönhetően eseménydús éven vannak túl.

– Mozgalmasan telt a Méhvirág Központ első éve.  Ez idő alatt tíz gyermek látta meg a napvilágot a falaink között, négy távolabb élő édesanyának biztosítottunk vajúdási lehetőséget a kórháztól néhány percre, és megszámlálhatatlanul sok család felkészülését segítettük a várandósságot és kisgyermekes létet érintő kérdésekben – foglalta össze portálunknak Rozgics-Kiss Anita.

Ezek mellett számos változáson mentek át az elmúlt egy évben: bővült a Méhvirág csapata, így mostanra már nem csupán szülés körüli szakemberek, hanem pszichológus, gyógytornász, hordozási- és aviva hormonegyensúly tanácsadó és kismamamasszőr is dolgozik a gyermeküket várók, valamint az édesanyák testi-lelki egészségéért. Útjára indították a Császárnők programot, mely császármetszéssel életet adó anyák testi regenerációját segíti hegkezeléssel, és a folyamat lelki feldolgozását támogatja a történet átkeretezésével, valamint a műtét utáni lehetőségek feltérképezésével, derült ki a dúla szavaiból. 

Továbbá csatlakoztak a Házasság Hete és a Születés Hete országos programsorozatokhoz, nyáron pedig a Közelbaba Egyesülettel karöltve az egri fesztiválokon, rendezvényeken biztosítottak baba-mama sátrat, szoptatási és pelenkázási lehetőséget az édesanyáknak.

A jeles alkalomból nyílt napra készülnek a központban. 

– Szeptember 23-án ingyenes programokkal várjuk a kismamákat és a kisgyermekeseket. Szabó Petra hangtálterapeuta és Kardos-Szabó Zsófi meseterapeuta segítségével 9 órától lehetőség lesz belekóstolni a hangtálak és a mesék világába. Ezután beszélgetés lesz  a születésről, családdá válásról. Délután szóba kerül egyebek között, hogy hogyan lehetnek fittek a nők szülés után, és a hordással kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak a vendégek. Továbbá arról is részletesen szót ejtünk majd, hogy hogyan és miként lehet a Méhvirágban  életet adni, születni – részletezte. 

A nap teljes programja megtalálható az esemény leírásában

A központban nem csak az ismeretek bővítésére és a foglalkozásokon való részvételre van lehetőség, hanem helyt adnak pelenkázni, szoptatni, ételt melegíteni és csak úgy lenni, beszélgetni, egymáshoz kapcsolódni, jegyezte meg a háziasszonyuk.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Beküldött/Rozgics-Kiss Anita)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában