Pályázat

2023.09.18. 14:36

Négymilliót nyert Ludas járdafelújításra

A buszmegállótól az orvosi rendelőig tartó szakaszt tehetik rendbe a Magyar Falu Program finanszírozásában.

Szabó István

A felújításra váró járdaszakasz a ludasi Fő úton

Forrás: Vargáné Csengeri Mónika - Ludas polgármestere/Facebook

Több mint 4 millió forintot nyert járdafelújításra Ludas a Magyar Falu Programban, adta hírül Vargáné Csengeri Mónika polgármester. 

– A nehezebb gazdasági helyzetben, a szűkösebb források idején is sikerült pályázatot nyernünk. Ebből a pénzből az egyik legbalesetveszélyesebb, legforgalmasabb rész, a Fő út 39-95. számok közötti, több, mint fél kilométeres járdaszakasz válhat biztonságosabbá. Ez a szakasz jelenleg egy 80 centiméter széles betonjárda, egy réteg aszfaltburkolattal. Meglehetősen leromlott állapotban van: az évtizedek alatt a síkosság-mentesítés, az esőzések után a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítéséig megállt, az alapba szivárgó vizek megtették a hatásukat. Ideje megújítani ezt a járdát is, most a buszmegállótól az orvosi rendelőig tartó szakaszon.  Köszönjük Szabó Zsolt országgyűlési képviselőnek és magyar kormánynak az újabb támogatást. Lépésről lépésre haladunk, utcáról utcára, intézményről intézményre fejlesztjük tovább Ludast. Sok még a teendő, ezért a következő ciklusban sem lesz kevesebb dolgunk. Megyünk tovább – fogalmazott Vargáné Csengeri Mónika. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában