Adakozás

2023.09.02. 13:11

Óriási károkat okozott a gyöngyöstarjáni villámárvíz, most az újjáépítésre gyűjtenek

Adománygyűjtő gálát szervez októberre Gyöngyöstarjánban a Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület. Gyöngyöstarjánt villámárvíz sújtotta júniusban. A falu újjáépítésében segítenének a jótékonysági est bevételével.

Szabó István

A község önerőből nem képes az újjáépítésre

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Jótékonysági estet és bált szervez október 14-én a Mátraaljai Magyar Nóta Egyesület Gyöngyöstarjánban a nyár eleji árvíz okozta károk enyhítésére. Mint ismert, június 8-án villámárvíz okozott emberéleteket is követelő tragédiát a községben. A víztömeg negyedóra alatt addig elképzelhetetlen mértékű pusztítást vitt végbe a településen. A teljes újjáépítés költségei megközelítik a 2 milliárd forintot, a munka elvégzésére a település önerőből nem képes.

A jótékonysági esten számos előadó lép fel, többek között Szeredy Krisztina énekművész, szoprán operaénekes, Leblanc Győző operaénekes, színész, rendező, Bohács István aranykoszorús és Arany Cinege-díjas nótaénekes, valamint Gyöngyösi Kiss Anna magyarnóta énekes, továbbá helyi és környékbeli énekesek, nóta- és tánccsoportok. A jótékonysági est és bál fővédnöke Horváth László országgyűlési képviselő.

Gyöngyösi Kiss Anna a szervező egyesület részéről elmondta, úgy gondolják, hogy ilyen módon tudnak segíteni. 

– Szülőfalumban óriási károkat okozott a június 8-i villámárvíz, ezért hívunk mindenkit, aki adományával hozzájárulna a sürgető helyreállítási munkákhoz. Remélem, minél több emberhez eljut az esemény híre. Aki teheti, jöjjön el, hogy együtt segíthessünk – fogalmazott Gyöngyösi Kiss Anna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában