Szórakozás

2023.09.08. 22:00

Pere János lesz a vendég szombaton Parádon

Parádon szeptember 9-én szombaton este hattól a Közösségi Házban különleges vendéggel tölthetnek egy kellemes estét a helyiek.

Barta Katalin

Pere János dalénekes, előadóművész lép színpadra. Életéről, hivatásáról Szakács Zalán főszervező kérdezi a művészt, miközben népszerű dallamok csendülnek fel. 

Az estnek több apropója is van. Szakács Zalán portálunkat arról tájékoztatta, hogy idén többes jubileumot is ünnepelhet Parád. A településen 140 évvel ezelőtt adták át a kibővített Klarissza-forrást, 130 éve nyitotta meg kapuit az Erzsébet Szálló, 130 éve adták át a parádfürdői vízgyógyintézetet a teljes víziközmű hálózattal, s 85 éve vehették birtokukba a fürdőzők a Bauhaus stílusban kibővített strandfürdőt, ami hazánk legszebb fekvésű strandja volt. 

Emlékeztetett arra is, hogy évente rendszeresen a parádfürdői kórház adott helyet az országos gasztoenterológiai orvoskongresszusoknak 1958-63 között. 
A vendégeket Mudriczki József polgármester köszönti, majd Farkas Emese helyi dalénekes diáklány palóc- és széki dalcsokorral szórakoztatja a jelenlévőket. Ezt követően Pere János előadását élvezhetik. Az est kötetlen beszélgetéssel zárul.

(Főoldali képünk forrása: János Pere/Youtube)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában