Egri miliő

2023.09.30. 14:01

Sok egri sajnálja, hogy törzshelyük, a Senator-ház nem működik tovább

Október elsejével bezár a Senator-ház hotel része is. A közösségi médiában sokan fájlalják.

Szabadi Martina Laura

Az egri Senator-ház épülete

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Október elsejétől bezár a Senator-házosztotta meg hivatalos oldalán is az egri Cseh házaspár által üzemeltetett vendéglátó egység, mely a városközpont egyik központi helye volt az elmúlt évtizedekben, s a házaspár a működéssel sokat tett az egri kulturális életért is.  Mint ahogy arról már beszámoltunk,  a csütörtöki közgyűlésen megegyeztek a szerződés felbontásáról.

Rengetegen fejezték ki szomorúságukat és köszönték meg hozzászólásban az elmúlt évek munkáját a Cseh házaspárnak. Badacsonyiné Bohus Gabriella Eger ismert idegenvezetője is hozzászólt a poszthoz. Azt írta, szomorúan éli meg a bezárást:

„A vendégszeretet felülmúlhatatlan példája ami Andrásné Cseh Csöpinek és Bandinak köszönhetünk. Hiányát már most is érezzük. Senki nem pótolja őket. Városi sétáink ott értek végett, finomat ettünk, ittunk és jó szót kaptunk. A hétköznap is ünnep volt náluk. A Senátor-ház maga a városunk volt. Hála és köszönet mindenért. Napjainkban lélektelennek érzem a teret, mert ti nem vagytok ott.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában